Reklam Alanı

Reklam Alanı

15 Şubat 2016 Pazartesi

SAP FI Belge Türleri

SAP ERP üzerinde kullanılan belge türleri aşağıda belge türü kodu ve tanımları ile listelenmiştir.



SAP ERP sisteminde yeni belge türleri oluşturmak için



Menü Kodu : OBA7
Menü Yolu  : SPRO / Mali Muhasebe (yeni) / Mali Muhasebe Temel Ayarları(yeni) / Belge / Belge Türleri / Giriş Görünümü için belge türleri tanımla

OBA7 menüsüne girdiğinizde aşağıdaki ekran görüntüsünde gördüğünüz gibi belge türleri sıralanacaktır.


Yeni bir belge türü ihtiyacınız olması durumunda, YENİ GİRİŞ butonu vasıtası ile aşağıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi gerekli uyarlamaları yapabilirsiniz.



BELGE TÜRÜ : Yeni tanımlanacak belge türü kodunun bilgisinin girildiği alandır. Yeni uyarlamalı belge türlerinizin Z ile başlaması SAP camiasında kullanılan genel bir kural olduğunu unutmamak gerekir.

Özellikler Sekmesi ;
NUMARA ALANI : Sistemde yapılan her kayıt için SAP sisteminde bir numara verilmektedir.
Oluşturulan bu numara aralığını belge türlerine tayin edilen aralıktan almaktadır. Bir numara aralığı birden fazla belge türüne atanabilir.

TERS KAYIT BELGE TÜRÜ : Tanımlanan belge türüne ait kayıtların, ters kaydının alınması durumunda hangi belge türünde ters kayıt oluşturması gerekliliğinin bildirildiği yerdir. Bu alan boş bırakıldığı takdirde, ters kayıt belge türü, orjinal belge türü ile aynı olur.

KULLANILABİLİR HESAP TÜRLERİ : Tanımlanan belge türünün hangi kayıtlar için kullanılacağı belirlenir. Duran Varlık, Müşteri, Satıcı, Malzeme veya Ana Hesap seçeneklerinden en az biri seçilmelidir. Bir belge türü için birden fazla tür seçilebilir.

BELGE GİRİŞ SIRASINDA GEREKLİ : Belge türünde yapılan kayıtlarda referans numarası alanı ve belge başlığı metni alanlarının zorunlu alan olarak belirlenmesi seçenekleri aktif edilir. Böylece bu belge türü ile yapılan kayıtlarda bu alanlara giriş yapılması gerekecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder